Sergiu Vonvea: Ai clipit, iar Ea a dispărut.

E acolo. O vezi. E ca un lac liniștit în mijlocul unei păduri de beton. Un vitraliu intact într-o mănăstire distrusă. Pură. Neschimbată de banalul și obișnuitul din jurul ei. O vrei. Ai avut nevoie de o singură privire să realizezi asta. Paharele ciocnesc, fumul se ridică iar muzica și râsetele acoperă orice cuvânt ai vrea să-i adresezi. Ai vreo replică în gând? Dacă da, uit-o. Doar nu credeai că o replică de agățat o va cuceri pe Ea, nu? Până la urmă e Ea, Ea cu e mare. Rar vezi așa o femeie. O creatură care te face să crezi că există într-adevăr un Dumnezeu.

Îți zâmbește. De ce, nu ai nici cea mai mică idee. Poate ai șlițul desfăcut, sau ceva pe față. Observi cum se indreaptă înspre tine, și începi să ai mai multe emoții ca la bac. Se așează lângă tine, iar pentru o secundă ai uitat cum să respiri. O privești in ochi, și știi. Știi că e ca un tsunami declanșat de cutremurul subtilității tale.

Dar începi să te gândești mai bine. Realizezi că dacă o să vorbești cu Ea, este o posibilitate al dracu de mare să te îndrăgostești. Așa că ți-ai deschis gura și aproape ai spus ceva. Aproape. Tot restul vieții tale s-ar fi putut schimba dacă ai fi făcut-o. Dar n-ai făcut-o. Ai clipit, iar perfecțiunea ta a dispărut. Locul gol de lângă tine e o metaforă subtilă pentru golul pe care l-ar fi putut umple Ea inăuntrul tău. De ce nu ai spus nimic? Pentru că iți e teamă de dragoste. Bine, nu te învinovățesc, eu sunt terifiat de ea. Te înțeleg perfect. Și eu am trecut prin ce ai trecut tu. Am văzut-o și auzit-o si simțit-o si gândit-o, și încă nu știu dacă vorbesc despre Ea sau despre  dragoste. Dar cu toate astea, Ea era acolo, în fața ta, și ai pierdut-o. Iar acum începi să te întrebi dacă ai s-o mai vezi vreodată. Adevărul e că nu. N-ai s-o mai vezi vreodată.

Reclame

9 gânduri despre „Sergiu Vonvea: Ai clipit, iar Ea a dispărut.

   1. Îți respect opinia. Dacă tu ai ajuns să înțelegi iubirea, înseamnă ca ai reușit ceea ce marii filosofi ai lumii nu au reușit. Pentru mine însă. dragostea e ceva prea „imens” și de neînțeles ca să pot spune ceva concret despre ea.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Nu există …prea imens. Iubirea este iubire.(punct) Nu o cauți tu, EA te găsește când ești pregătit s-o primești…nu are origini ”materiale”, nu este emoție, sentiment sau gând…
    Dragul meu, nu știu ce-au gasit sau nu filosofii, dar în ceea ce mă privește ȘTIU ce este IUBIREA. O spun cu toată smerenia…

    Apreciază

   3. Sunt curios ce varsta ai daca consideri ca stii ceea ce cei mai mari ganditori ai lumii nu au putut concepe. Iar daca e sa vorbim stintific, iubirea nu e nimic altceva decat niste reactii chimie, usor comparabile cu orgasmul. Eu inca nu stiu ce sa cred. E adevarat ca am doar 20 de ani, dar nu stiu. Nu are rost sa ne contrazicem. Iti respect opinia, dar eu prefer sa raman la a mea.

    Apreciat de 1 persoană

   4. Am pe blog articole despre IUBIRE, cât și alte 35 despre relația de iubire a cuplului. Dacă ai timp(?!) le poți citi și apoi comentăm…Iubirea este enrgie pur spirituală, n-are treabă cu chimia…Aia nu este iubire, sunt reacții viscerale.

    Apreciază

 1. Iubirea … O simti ,o poti exprima prin gesturi marunte , prin zambet …prin milioane de lucruri ,dar cred ca ar fi mai bine sa lasam scrisul deoparte si sa trecem la fapte nu credeti ? Uitam sa iubim, ne facem prea multe griji ,ne stresam prea mult ,scriem prea mult despre IUBIRE…Ne contrazicem unii pe altii pentru ca nu simtim la fel IUBIREA… Poti avea sute de articole despre iubire,tot nu vei intelege nu ai cum ,dupa cum am spus suntem diferiti 😊

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s