Sergiu Vonvea: Scrisoare pentru Ea

De ce scriu asta? Pentru că e un mesaj pentru ea? Dacă da, care ea? Pentru ca eu unul incă nu am cunoscut-o. Și atunci de ce îi scriu acest mesaj? Să știe la ce să se aștepte? Să știe să stea cat mai departe de mine? Adevărul e că sunt al dracu de dificil și complicat.

Nu. Nu vreau să stai departe de mine. Adevărul e că după fiecare colț aștept să văd un zâmbet și o pereche de ochi care mă vor transforma dintr-un cinic nihilist într-un romantic incurabil. Dintr-un pesimist într-un optimist. Dintr-un fustangiu într-un îndrăgostit. Să-mi pot ridica privirea vinovată de la decolteul ei generos la perechea de ochi care m-au făcut să mă îndrăgostesc și să fiu uimit. Să fiu fermecat.

Să-mi faci cunoștință cu dragostea. Să o întâlnesc și eu, pentru că încă nu sunt sigur dacă există. Vreau să uit cum să respir atunci când te așezi lângă mine. Să uit cum să clipesc atunci când te privesc. Să uit cum mă numesc atunci când mă săruți.

Așteptând, merg pe stradă, și privesc lumea cu o pereche de ochi obiectivi și reci. Observ un cuplu bătrân. Îi văd ținându-se de mână, sărutându-se, și mă gândesc. Oare asta e? Sau și ei sunt păcăliți de basme? Mă întreb care e povestea vieții lor. Prin câte au trecut. Ce li s-a întâmplat. Câte piedici au avut. Și cum el a putut să privească perfecțiunea în ochi dimineață de dimineață. Sunt gelos. Și eu vreau asta. Oricât de mult aș nega în realitate, în adâncul sufletului meu sunt împins de dorința asta. Și eu vreau să-mi privesc perfecțiunea în ochi dimineață de dimineață. Vreau să-ți spun că ești mai frumoasă fără machiaj, iar peste câțiva ani să te mint “Nu, scumpo, rochia nu te face mai grasă”. La fel cum tu mă vei minți la rândul tău: “Nu, dragule, nu chelești. Ai la fel de multe fire de păr ca atunci când m-am măritat cu tine”.

Dacă exiști undeva, să știi că și eu exist. Sunt aici. Și aștept. – Un tânăr care vrea să facă cunoștință cu dragostea.

Reclame

4 gânduri despre „Sergiu Vonvea: Scrisoare pentru Ea

 1. Imagineaza-ti ca peste ceva timp vei intalni o Ea. Poate chiar acea Ea. Si va citi scrisoarea asta. Poate va zambi mandru ca da, ai gasit-o, chiar ea e, sau poate se va simti confuza, ca descrierea nu prea ii seamana. Si totusi, o va salva pe undeva, si cine stie, o va reciti peste ani in rochia care o face grasa si la batranete cand veti motai impreuna. Si odata cu ea vei citi si tu si o sa zici ca exista Dumnezeu.
  Nu stiu de ce naiba mi-a venit sa scriu asta, poate nu va fi asa, sau poate da, o sa-ti tin pumnii, dar ai reusit sa ma introduci in atmosfera aia romantica si asta a fost reactia mea ca cititor.
  Te felicit, scrii foarte frumos si imi place blogul tau!

  Apreciază

 2. Esti un visator, e normal, esti tanar! De regula, dragostea se mistuie, la un moment dat, datorita firii omenesti( schimbatoare) ; ca si sentiment in sine, excluzand clipa, ea este permanenta, inaltatoare! Potrivirea sufletesca si dorinta de a lupta pentru a fi cat mai mult impreuna cu cel ales sunt ingredientele unei iubiri adevarate!
  Succes!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s