Sergiu Vonvea: Cei care vă merită

„Bărbații sunt niște animale”. De câte ori nu ai auzit sau folosit expresia asta? De prea multe ori. Dar adevărul e că suntem. Suntem niște animale. Toată rasa umană e o rasă de animale. Singura diferență dintre noi și celelalte viețuitoare ale naturii e conștiința, egoismul și poate, doar poate, potențialul pentru dragoste.

Deși toate creaturile sunt conduse de instict, bărbatul se bazează pe instinct în timp ce femeia își folosește mai mult acel lucru rar întâlnit în ziua de azi, și la bărbați, și la femei. Inteligența.

Da. E adevărat. Ne uităm mai mult la fizic decât la caracter. În special când e vorba de ceva ce știm că va fi temporar. Bineînțeles că voi merge la blonda cu alură de model să folosesc o replică ieftină de agățat, iar dimineața voi da vina pe alcool, deoarece „eu niciodată nu aș face asta. Doar eu nu folosesc replici de agățat. Nu am nevoie de ele”. Și uite că cu toate astea, majoritatea bărbaților le folosesc, și uită sa folosească ceea ce femeile găsesc cel mai atractiv, înafară de încredere: neuronii. Bineînțeles că nu voi alege tipa care folosește o husă de tir pe post de maiou. Bineînțeles ca nu voi alege tipa care mănâncă o shaorma pe post de garnitură la kebab, deoarece asta îmi spune instinctul. Asta-mi șoptește subconștientul. Deoarece subconștientul bărbatului se găsește în capul care nu se găsește pe umeri, ci mai jos. Asta credeți când spuneți: Toți bărbații sunt niște porci.

Dar ai idee cât de mult greșești? Într-adevăr, fizicul atrage. Dar ceea ce ne face să rămânem e personalitatea. Dragostea la prima vedere e o minciună. Ce dracu, poate dragostea în sine e o minciună. Nu știu adevărul. Dar ceea ce știu e că eu nu m-am îndrăgostit niciodată de ochii unei femei, ci de cum mă privesc. Niciodată de zâmbetul unei femei, ci datorită motivului din spatele acelui zâmbet.

Nu-mi fac reclamă aici. Ce dracu, sunt arogant, cinic, nihilist și multe alte adjective mai puțin plăcute. Poate că ar trebui să vă spun să vă feriți de mine, deși nu veți face asta. Nu. Fac reclamă bărbaților de pretutindeni. Eh, cel puțin unora dintre ei. Le fac reclamă celor care vă privesc în ochi și vă simțiți jignite când nu vă observă decolteul generos. Celor care nu vă fură inima, ci vă oferă la schimb inima lor spunându-vă că vor avea grijă de ea ca de a lor. Celor care vă merită.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s