Sergiu Vonvea: Spune-i că o vrei!

Ești așa de curajos și tăcut încât uit că suferi. – Ernest Hemingway

Mă ascund. Mă ascund și mă feresc și fug de sentimente. Fug de ele ca de dracu’. Și mă ascund pe mine. Pe adevăratul eu. Dar de ce? Pentru că nu vreau ca Ea să mă cunoască cu adevărat? Ba da. Vreau. Poate de asta scriu aceste rânduri. Cred că le scriu în speranța că o Ea va citi și mă va cunoaște. Poate chiar mai bine decât mă cunosc eu însumi. Dar scriitorii nu sunt oameni. Sunt o mulțime de oameni încercând sa fie unul singur.

E păcat. E păcat să te ascunzi. Nu fă ceea ce fac eu. Nu te ascunde în spatele unei foi și a unui pix, în spatele unei chitări și a unei voci. Ieși în față și arată-te. Pe tine. Pe tine cu adevărat. Și permite oamenilor să se îndrăgostească de tine. De râsul tău. De glumele puerile pe care doar cei doi prieteni cretini ai tăi credeai că le vor înțtelege vreodată. De ticurile tale verbale, precum și de sufletul tău frumos.

Spune-i că o iubești (Asta dacă chiar o iubești. În ziua de azi iubirea e un cuvânt folosit prea des, prea devreme). Spune-i că o vrei. Spune-i că vrei să o săruți. Spune-i că o visezi aproape seară de seară. Pentru că așteaptă. Spune-i că vrei sa fii cel care-i va reaminti cum să zâmbească.

Știu că uneori nu poți vorbi. Te blochezi. Și ai senzația că acele cuvinte sunt prea grele pentru o limbă atât de fragilă. Dar gândește-te ce ai putea pierde. Mereu îți vei aminti de fata timidă cu sufletul frumos care te-a cucerit dintr-un singur zâmbet. Și ai pierdut-o înainte să fie a ta. Sfatul meu? Îndrăgostește-te de ori câte ori e necesar. Pentru că dacă așteptăm până vom fi pregătiți, vom aștepta tot restul vieții noastre.

Și dacă vei îndrăzni, dacă vei risca și vorbi și săruta…vei avea șansa ca ani mai târziu să te îndrăgostești de felul în care te-ai îndrăgostit de ea, ca și cum totul ar fi exact la fel și anotimpurile nu s-au schimbat.

Fă-i vocea să zâmbească spunându-i ceea ce simți.

Reclame

2 gânduri despre „Sergiu Vonvea: Spune-i că o vrei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s