Sergiu Vonvea: Văzut doar de Ea

Ce e mai frumos decât o femeie care-l vede pe adevăratul tu? O femeie care te vede cu adevărat. Vede prin tine la fel ca printr-o copertă a unei cărtți, doar ca să afle că povestea la care se aștepta nu e deloc cea pe care o va citi. Va rămâne surprinsă și șocată și poate, doar poate, intrigată, așteptând cu nerăbdare următorul volum. Nu oricine merită să te cunoască. Nu oricine merită să-l vadă pe adevăratul tu, așa că nu le permite să te vadă. Ascunde-te în spatele unei măști sociale sperând că cineva care va merita, îți va da jos masca și te va privi cu un zâmbet pe care nu credeai că-l vei primi vreodată. Și vei iubi acea persoană pentru asta. Poate nu o vei iubi în totalitate, poate nu profund, dar o vei iubi.

Era prima dimineață de primăvară în care soarele a început să fie sincer. Prima dimineață din acel an în care am putut să-mi scriu poveștile pe o terasă de la marginea pieței lângă care trăiesc. Cu ochelarii de soare pe ochi și țigara-n scrumieră, scriam. Ce scriam, nu mai știu. Probabil era o poveste despre o blondă cu ochii ciocolatii, o blondă pe care am iubit-o. Dar nu am iubit-o cu adevărat. Nu-i iubeam numele, pentru că nu-l știam. Am iubit-o pentru felul în care m-a privit o dată. Cu cafeaua la buzele ei roșii și ochii înflăcărați, m-a privit în suflet. Într-un suflet atât de murdar de tristețe și ascuns de restul lumii încât și-a revendicat privirea într-o clipită, temătoare de ce ar mai putea vedea dacă ar continua să-l privească. Ea a fost singura care a reușit să-l vadă pe adevăratul eu, și a rămas singura până în ziua de azi. Iar pentru asta am iubit-o. Pentru că eram ascuns și trist și rece, iar ea a privit ceva nevăzut de nimeni.

Așa că am băut cafeaua, am fumat și am scris pe acea terasă sub un soare aprins de primăvară, amintindu-mi. Amintindu-mi de o blondă pe care am iubit-o pentru că m-a privit ca nimeni altcineva.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s