Sergiu Vonvea: Poezia care e Femeia

Știi, am citit mult. Poezii, poeme și povești. Romane, nuvele și basme. Pe unele chiar le-am trăit. Dar niciuna dintre ele nu s-a comparat cu literatura dinăuntrul femeii. Poezia care e femeia. Acea poezie care-ți lasă o amprentă pe inimă și îți face cunoștiință cu dragostea. Dar pe cât de frumoasă e, pe atât de dificilă rămâne. Până la urmă, „Femeia nu trebuie înțeleasă, ea trebuie iubită.” Și spune-mi tu mie ceva ce merită mai multă iubire decât femeia.

Femeia e o poezie, iar bărbatul, un analfabet. De ce majoritatea dintre noi nu suntem în stare să o citim cu pasiunea de care are nevoie? Te bâlbâi și îi încurci versurile. Îi întorci paginile în grabă doar ca să ajungi la mijlocul poveștii, între picioarele ei. De ce te rezumi la atât? De ce te mulțumești cu mai puțin?

Ar trebui să-i șoptești versurile cu așa o pasiune încât să-i încingi metaforele. Acele metafore care o fac mai specială. Să-i cânți în noaptea în care luna e pe cer și e eclipsată de Ea și să-i șoptești în diminețile reci când singura căldură ce o simți e din partea ei. Să-i pronunți hiperbolele ca și cum le-ai crede, iar ea te va săruta ca și cum te-ar crede.  Să-i reciți cuvintele ascunse în inima ei, iar ei îi va tremura pe buze numele tău.

Citește-o !

Simte-o !

Și cel mai important dintre toate: Iubește-o ! Iubește-o pentru toată arta pe care o reprezintă !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s