Sergiu Vonvea: Departe

Credeam că pot să scap. Credeam că pot să scap măcar câteva zile. Credeam că dacă plec și fug și conduc, scap. Copilul din mine credea asta. Ceasul îmi spune că e 00:50, dar gândurile mele sunt îndreptate spre un loc în care ceasul e cu două ore în urmă. Credeam că dacă pun 2221 de kilometri între mine și gândurile mele, o să le pierd. Naiv.

Stau la un birou într-o cameră mică dintr-o casă străină într-un oraș necunoscut dintr-o țară străină, și scriu. Scriu ce fac și văd și simt. Ce simt și gândesc deși blestemat să fiu și blestemate-mi fie gândurile. O cămașă vișinie îmi ocupă unul din cele două scaune, alături de o pereche de pantaloni negri. Iar eu stau pe celălalt scaun și încerc să-mi amintesc. Și îmi amintesc. Îmi amintesc lucruri nedorite de conștient, dar dorite de inimă. O inimă îndrăgostită de dragoste și paradoxal, incapabilă să mai simtă ceva.

Nimeni nu scrie când e fericit, așa că scriu: Alb, liniște, țigară, suflet, negru, stele, fum și nume. Nume nerostite din teama că dacă le voi șopti, se vor trezi în mine.

Ies din când în când în curte, între unele din aceste rânduri, ca să-mi tai câteva zile din cele care mi-au rămas, fumând. Și să fiu sincer, să fumez sub stelele înecate în negrul cerului e unul din cele mai pure sentimente pe care le pot simți. Pentru că atunci sunt doar eu, țigara, o frunză deranjată de-un vânt rece și o lună ce-și pierde treptat din lumină.

Departe. Chiar sunt, dar nu și de gânduri. Damnat de ele am fost, damnat sunt, și damnat voi fi. Dar încet îmi adun curajul și șoptesc numele interzis de teamă al unei muze ce încă n-a devenit inspirație. Al unei muze pe care n-o cunosc. Al unei muze care poate va trezi ceva în mine.

Mă auzi?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s