Sergiu Vonvea: De ce nu poți să o uiți

Ca să fiu un om cinstit, am să-ți spun din primul paragraf. Dacă vrei să citești în continuare, ar fi drăguț din partea ta. Nu poți să o uiți pentru că merită un loc în memoria ta. Merită un loc în tine.

Știi, toți am avut în trecutul nostru acea femeie la care ne referim cu Ea cu e mare. Te simți fără putere în fața ei. O vezi ocazional pe coridoarele liceului, în curtea facultății, pe terasă în oraș. Iar atunci când o vezi, tremuri. Îți dai seama câtă putere are femeia asupra noastră? Are așa o putere încât ne face să ne pierdem controlul corpului nostru.

Și oare de ce nu poți să o uiți? Ea a fost prima ta iubire? Ea a fost cea care ți-a zguduit lumea (și în special patul)? Ea a fost cea care te-a făcut să-i spui unui prieten „Uite-o, e Ea!”? Probabil. Pentru că orice femeie e capabilă de asta dacă e lângă bărbatul potrivit. Și totuși, suferi, și nu o poți uita.

Câte pahare de alcool n-au avut reflexia feței Ei pe fundul lor? Câte țigări n-au avut numele Ei pe ele? Câte piese de dragoste ai avut impresia că au fost scrise despre tine și despre Ea? Ai impresia că ți-a intrat în sânge, și crezi cu mai multă tărie decât în Dumnezeu că n-ai s-o poți uita cât ai să trăiești. Și acum am să-ți dau o veste proastă.

N-ai s-o uiți cât ai să trăiești. Și nici nu ar trebui să o uiți. Pentru că merită. Pentru că Ea a fost cea care te-a făcut să simți când ai crezut că nu mai poți simți nimic. Ea ți-a făcut cunoștiință cu dragostea. Indiferent dacă te-a rănit sau nu. E om. Până la urmă, toți suntem doar oameni. Când ai sărutat-o pentru prima oară, buzele ei roșii au fost cele care te-au făcut să crezi că cerul se dărâmă.

Ai crezut că e Ea. Aleasa. Și ți-ai dat seama de asta din secunda în care te-a privit. Și eu am trecut prin asta. Îmi amintesc că i-am spus unui prieten ” Felul în care m-am simțit când m-a privit în ochi. Atât mi-a fost.”. Ea a fost excepția de la orice regulă pe care ai avut-o. Și adevărul e că ar fi trebuit să fii prost ca să nu fi împreună cu Ea.

Dar ceea ce trebuie să faci e să treci peste. Să o respecți și să-ți găsești o nouă dragoste. O dragoste pe care acum vei știi cum să o tratezi, pentru că Ea te-a învățat. Să ți-o amintești cu zâmbetul pe buze, pentru că merită asta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s